Nu aplica pentru un job pe care nu-l doresti!

Piata muncii este destul de schimbatoare, la fel si domenii care au devenit din ce in ce mai multe, iar acest lucru a creat oarecum o instabilitate din punct de vedere al specializarii intr-un anumit domeniu. Asteptarile din partea recruiterilor sunt din ce in ce mai mari cand vine vorba de identificarea unui candidat pentru pozitia deschisa din cadrul companiei.

Multi dintre tinerii care se muta in orasele mari, vizeaza inca de la inceput un job, insa lipsa experientei este de cele mai multe ori un impediment in cariera acestora.

Avem tendinta de a aplica fara a avea un obiectiv bine stabilit sau convingerea ca suntem potriviti pentru jobul respectiv. Este in regula sa participam la interviuri, sa invatam cum trebuie sa ne comportam sau ce trebuie sa spunem, insa nu aplica pentru un loc de munca pe care nu-l doresti.

Videochatul este un domeniu care trezeste atat interes, cat si curiozitate, de aceea multe persoane aplica doar din simpla curiozitate, lucru care nu este tocmai placut pentru persoanele din HR, atunci cand doresc sa stabileasca un interviu, iar candidatul refuza.

Fie ca vorbim de videochat sau de orice alt domeniu de munca, informeaza-te atunci cand iti depui CV-ul pentru un loc de munca in domeniu. Citeste cu atentie descrierea pozitiei, responsabilitatile, avantajele si dezavantajele, iar dupa aceste lucruri, vei puteam stabilii daca te potrivesti sau nu cerintelor viitorului angajator.

Nu te grabi! Cu siguranta, exista timp suficient pentru a analiza fiecare oportunitate si de a lua cea mai buna decizie.

Multi dintre cei care lucreaza in recrutarea de personal explica lipsa de implicare a candidatilor in cautarea unei pozitii, precum si dezinteresul fata de informatiile pe care le ofera. In primul rand, este vorba de irosirea timpului, dar si de esecul de pe piata muncii.

Daca iti doresti cu adevarat sa faci parte dintr-o anumita echipa, atunci evidentiaza motivul pentru care ai aplicat, dorinta de a te angaja si focuseaza-te numai pe ceea ce te intereseaza, fara a aplica pentru posturi care nu reprezinta un interes pentru tine.