Cand este cazul sa accepti ca trebuie sa renunti la anumite prietenii ?

A trece peste, a taia legaturile – indiferent de felul in care o exprimati, incheierea unei prietenii nu este niciodata usoara. Datorita indoielii si anxietatii care, de obicei, vin impreuna cu acest tip de decizie, alegerea unor cai partiale poate fi una dintre cele mai dificile alegeri pe care o persoana o poate face.

Cu toate acestea, este important sa realizezi ca legaturile cu cineva cu care nu te mai sincronizezi poate fi cel mai bun remediu pentru sanatatea ta mintala. Nu toate prieteniile sunt menite sa dureze pentru totdeauna.
Si stii ce? Asta e ok. De fapt, este doar natural. Cel mai important lucru este sa invatati cum sa recunoasteti cand este timpul sa va separati. Iata cateva situatii cand este cazul sa incheiati o relatie de prietenie.

1. Faceti tot efortul pentru a pastra legatura.
Da, viata poate deveni agitata si toata lumea poate fi obosita din cand in cand, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fii cel care face tot efortul pentru a tine contactul. Nu este corect si simplu. Prieteniile nu pot fi unilaterale; efortul trebuie sa fie reciproc pentru ca fiecare sa se simta apreciat si sprijinit.

2. Te simti ca si cum ai fi mereu in competitie cu ei.
Atunci cand simti in permanenta un sentiment de concurenta – sau mai rau: gelozie – ori de cate ori ii spui unui prieten despre cele mai recente realizari, e timpul sa rupi legatura. Pentru ca, la sfarsitul zilei, un adevarat prieten ar dori sa sarbatoreasca vestile bune cu tine, nu sa tina scorul realizarilor astfel incat sa fie mereu cel care castiga.

3. Nu va simtiti confortabil sa ii marturisiti lucruri
Ca si in cazul oricarei alte relatii sanatoase, prietenia are nevoie de o baza solida de incredere. Ar trebui sa va simtiti 100% confortabil, sa fiti vulnerabili din punct de vedere emotional in jurul celuilalt, fara sa va faceti griji in legatura cu posibilitatea judecatii sau a ridiculizarii. Prietenii adevarati ar trebui sa fie acolo pentru a va ridica atunci cand sunteti jos si a va face sa va simtiti imputerniciti de deciziile voastre, in loc sa va lase cu un nor de indoiala.

4. Exista mai multa drama decat exista prietenie.
Sigur, cu totii iubim o mica doza de televiziune reala plina de drama, dar cand incepe sa devina viata ta de zi cu zi, asta e o poveste diferita. Nu numai ca este barfa manjita, dar poate fi, de asemenea, destul de vicios si dureros, indiferent de cine vorbesc urat. In plus, viata nu este prea scurta pentru a petrece timp pretios cu „prieteni” care gasesc satisfactie in a vorbi negativ despre ceilalti?

5. Prietenii tai nu doresc sa ai alti prieteni.
Daca grupul de prieteni te face sa te simti vinovat de faptul ca ai alti prieteni, fa-ti o favoare si pleaca fara sa te uiti inapoi. Acest tip de posesivitate este imatur – ca sa nu mai vorbim in mod gresit – si de obicei provine de la cineva care are nesiguranta ca ati putea gasi prieteni mai buni, pe care probabil ca ii veti gasi.

7. A existat un fel de tradare.
Indiferent daca este vorba de a face miscari fara tine sau de a atrage un prieten raspandind niste lucruri destul de grave despre ceva ce ai spus sau ai facut, tradarea este unul dintre cele mai clare alarme pentru relatii toxice.

8. Timpul este singurul lucru care pastreaza prietenia impreuna.
In ciuda catorva ani ai cheltuit sa investesti intr-o prietenie, cand totul este spus si facut, timpul nu poate fi singurul lucru care sa tina o legatura intacta. De ce? Ei bine, ganditi-va la acest lucru: timpul pe care continuati sa-l cheltuiti pentru o relatie care nu va aduce fericirea este acelasi timp care ar putea fi folosit pentru a incuraja o recompensare mult mai placuta.

Indiferent de modul in care te uiti la asta, prietenii tai sunt, in cele din urma, o reflectare a cine esti. Acestea fiind spuse, daca nu mai aveti nimic in comun, este cu adevarat in regula sa rupeti legaturile si sa mergeti mai departe. Acest lucru inseamna pur si simplu ca evoluati ca individ, ceea ce noi toti ne straduim sa facem.