Transforma mancarea sanatoasa intr-un stil de viata

Tipic pentru multi dintre noi, momentul in care alegem sa mancam sanatos este de obicei atunci cand situatia respectiva ne obligam cumva la acest lucru. Cel mai adesea, femeile aleg aceasta varianta de a manca sanatos atunci cand isi doresc sa piarda cateva kilograme.

Nutritionisti, antrenorii de fitness, dar si persoanele cu cunostinte in domeniu ne sfatuiesc sa mancam sanatos, nu doar in astfel de situatii, ci sa incercam pe cat de mult posibil sa il transformam intr-un stil de viata.

Avand in vedere rutina zilnica a multora dintre noi, locul de munca care ocupa destul de mult timp, dar si stresul acumulat, a avea un regim alimentar sanatos este mai important decat ne imaginam. Prin consumarea fructelor si a legumelor proaspete, reusim sa ne pastram tenul si pielea mai tanara, sa reducem aparitia ridurilor, avand in acelasi timp o sanatate mintala mai buna.

Cafeaua este spre exemplu cea mai consumata bautura energizanta pentru multi dintre noi. Se stie faptul ca aceasta deshidrateaza, de aceea trebuie sa ne obinsumim sa consumam cat mai multe lichide imediat dupa cafeaua de dimineata.

Alimentatia sanatoasa ne protejeaza si de eventualele probleme cu sanatatea, zaharul este unul dintre cele mai periculoase alimente in momentul in care este consumat in cantitati mari. O alta problema cu care ne confruntam atunci cand nu avem un regim alimentar bine organizat este retentia de apa sau indigestia.

Cu toate ca este destul de dificil, micul dejun este cel mai recomandat, fiind prima masa din zi care iti va aduce energia de care ai nevoie. In momentul in care vei reusi sa introduci in alimentatia ta produsele sanatoase, cu siguranta vei observa o imbunatatire a starii tale, dar si a felului cum arati.

Nu trebuie sa mancam sanatos doar in situatiile in care nu avem de ales sau ne dorim sa slabim. Pune-te pe primul loc si analizeaza efectele pozitive pe care le va avea asupra ta acest stil de viata. Asociaza curatarea regimului alimentar cu o curatenie generala in casa sau in dulapul tau si vei vedea ca iti va aduce o stare de bine pe termen lung.