Esti mai geloasa de cand lucrezi in videochat?

Daca te indoiesti de onestitatea partenerului tau, ai putea fi tentata sa ii verifici telefonul sau computerul de fiecare data cand ai ocazia. Totusi, cat de sanatos este (daca este) sa faci acest lucru frecvent? Rational sau nu, s-ar putea sa te indoiesti de onestitatea partenerului tau din cand in cand pe durata relatiei. In cazul in care aceste indoieli devin un model recurent, ai putea fi tentata sa ii verifici mesajele, sa ii cotrobai prin e-mailuri pentru a testa daca gandurile tale sunt justificate.

Dar, inainte de a sari la concluzii, trebuie sa stii ca obligatia de a-ti verifica partenerul poate, de asemenea, sa spuna mai multe despre tine decat despre partenerul tau. Independent de faptul ca esti model de videochat si este mai probabil ca el sa aiba motive sa fie gelos, daca il iubesti cu adevarat, cu siguranta nu vei simti nevoia sa il supui frecvent crizelor de gelozie. Deci, daca esti afectata de indoiala, trebuie sa te uiti la propriile asteptari si ezitari, pe baza istoricului tau personal.

Esti geloasa fiindca ai fost mintita in trecut?
Daca ai fost mintita sau tradata in trecut, s-ar putea sa fii hipersensibila la actiunile partenerului tau, la modelele de comunicare sau la schimbarile pe care le simti venind din partea lui. Te astepti acum la o aventura atunci cand partenerul tau se intoarce de la serviciu la ore tarzii si crezi ca verificandu-l vei valida suspiciunile? Amintirile emotionale joaca un rol important in modul in care raspundem la situatiile curente. Depasirea unei relatii curente, in lumina a ceea ce ati experimentat in trecut, este doar un mod in care creierul vostru incearca sa va avertizeze.

Esti posesiva fiindca partenerul tau este manipulativ?
In unele cazuri, temerile tale ar putea fi justificate. Poate ca partenerul tau iti trimite cateva semnale cu potential amenintator pentru relatia voastra. Sau poate ca partenerul tau este manipulator si foloseste trecutul, indoielile sau temerile tale in avantajul sau. Unii oameni incearca sa controleze o relatie prin instigarea insecuritatii in partenerii lor. Indiferent daca mint si insela (sau nu), instigarea emotiilor precum gelozia, suspiciunea sau rusinea va pot face sa va puneti la indoiala valoarea de sine.

Daca ai ajuns in punctul in care simti ca este nevoie sa ii verifici mesajele sau e-mailul partenerului tau, ai trecut o linie destul de importanta. In mod cert nu traversezi o perioada benefica din punct de vedere emotional, insa ai grija, fiindca actiunile tale il pot face pe cel care te iubeste sa se indeparteze de tine. Daca lucrezi in videochat, este cu atat mai mult un semnal de alarma. Este foarte probabil ca el sa devina gelos pe tine si, spre deosebire de tine, chiar sa gaseasca anumite dovezi daca insista sa caute.